2014 m. balandžio 9 d., trečiadienis

Orkaitėje užkepti lietiniai su vištiena ir bešamelio padažu

Pamačiau puikią idėją kaip susukti blynus pas Ritą blog'e, kadangi turėjau likusios virtos vištienos, nusprendžiau kažkaip įdomiau ją panaudoti, taip ir sugalvojau šį apkepą. :)) Pagaminimas labai greitas, o rezultatas puikus, tiks ir pietums ir vakarienei.


Lietiniams blynams galite naudoti bet kokį savo mėgstamą receptą.
Aš juos darau labai paprastai:
Išplaku kiaušinį su žiupsneliu druskos, įpilu šalto vandens, bei truputį pieno ir vėl paplaku, tuomet dedu miltus ir taip pilant dalimis vandenį ir dedant miltus maišau, kol gaunasi tokia skystoka tešla, į kurią dar įdedu šaukštą aliejaus.

Įdarui reikės:
Virtos maltos vištienos
Svogūno
Druskos 
Pipirų
Svogūnų laiškų
Krapų
Fermentinio sūrio

Bešamelio padažui:
20 g sviesto
20 g miltų
200 ml pieno

Įdarui:
1. Virtą vištieną sumalkite mėsmale.
2. Svogūną pakepinkite, atvėsinkite ir sudėkite į vištieną, taip pat įdėkite druskos bei pipirų.

Bešamelio padažui:
1. Prikaistuvyje ištirpinkite sviestą.
2. Berkite miltus.
3. Supilkite pieną ir įberkite druskos, nepamirškite nuolatos maišyti. Kai padažas sutirštės - jis paruoštas.

Paruoštą įdarą dėkite į lietinius ir susukite. Blynus sudėkite ratu į aliejumi pašlakstytą kepimo formą. Tuomet apibarstykite svogūnų laiškais, krapais ir užpilkite bešamelio padažu, bei užtarkuokite fermentinio sūrio. Kepkite iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 20 minučių.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą