2013 m. sausio 27 d., sekmadienis

Karamelinis-šokoladinis Napoleonas

"Patobulintas Napoleonas". :)

Man jis tiesiog tirpstantis burnoje tortas ir nė kiek ne per saldus, galėčiau įvardinti, kad tas saldumas šiam tortui "tinka". :)) Antrą kartą šį tortą tikrai kepčiau.. Rekomenduoju kiekvienam mėgstančiam "Napoleonus", saldžius, karamelinius tortus.

Tešlai reikės:
600 g miltų

300 g sviesto

225 g grietinės

2 kiaušiniai

žiupsnelio druskos 
 
1. Dideliame dubenyje miltus suminkyti su kambario temperatūros sviestu.
2. Įdėti druską, įmušti kiaušinį, supilti grietinę ir minkyti, kol tešla tampa elastingesnė ir nebelimpa prie dubens.
3. Tešlą padalinti į 7 dalis ir iš kiekvienos padaryti rutuliukus.
4. Padėti į šaldytuvą 2 val. pailsėti.
5. Paskui iškočioti plonus blynus ir kepti 230 laipsnių orkaitėje apie 10 min. Atvėsinti.

Karameliniam pertepimui reikės:

200 g. kambario temperatūros svieto

1 indelis karamelizuoto saldinto sutirštinto pieno („Rududu“)

1 citrina

3 šaukštai stiprios paruoštos kavos

  1. Dubenyje gerai išsukti rududu kremą ir sviestą.
  2.  Įspausti citrinos sultis ir supilti kavą. Išsukti iki vientisos masės.
Šokoladiniam pertepimui reikės:

1 indelio kondensuoto pieno

 200 g. kambario temperatūros sviesto

 100 g. juodo šokolado

  1. Dubenyje išsukti sviestą ir kondensuotą pieną iki vientisos masės.
  2.  Šokoladą ištirpinti ant garų ir supilti į dubenį. Išsukti iki vientisos masės.
Torto “surinkimas”:

Dėti torto lakštą, aptepti karameliniu kremu, dėti kitą lakštą ir aptepti šokoladiniu glaistu. Taip sudėti visą tortą, viršų aptepti šokoladiniu kremu.

P.S. Papuošimui naudojau 1 "Rududu" skardinę ir 200 g sviesto. Kambario temperatūros sviestą išsukau su "Rududu".
Šonus puošiau trupiniais, nuo Napoelono lakštų.

Skanaus!!

 
 Naujienas galite sekti ir Facebook puslapyje čia
Kremai: Ji24

Lakštai:Skanus gyvenimas

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą