2013 m. sausio 31 d., ketvirtadienis

Lietuvių totorių čeburėkai

 Kadangi jie buvo taip išgirti keliuose bloguos’e tai ir aš nusprendžiau juos išbandyti. O jie tikrai labai skanūs, traškūs, sultingi - manau bus kepami ir toliau.. Aš dariau iš dvigubos normos, man gavosi 21 čeburėkas.:)
10čiai čeburėkų reikės:

Tešlai reikės:

 250ml.vandens

 20 g.saulėgrąžų aliejaus

10 g.druskos

kiaušinis

80 g.miltų - plikiniui

15 ml degtinės

480 g.miltų 550D

Įdarui reikės:

300gr, rieb.kiaulienos

200gr.jautienos

250gr.svogūnų

10gr.česnako

150gr.kefyro

druskos, pipirų, mairūno

  1. Vandenį užvirinti kartu su aliejumi, druska, kai užvirs supilti plikiniui skirtus miltus ir gerai išmaišyti, kad neliktų gumuliukų, kai atauš mušti kiaušinį, išmaišyti, supilti degtinę (aš pyliau 3 šaukštus), suberti likusius miltus ir labai gerai išminkyti(apie 15min).
  2. Įdėti į maistinę plėvelę, padėti į šaldytuvą valandai.
  3. Išėmus perminkyti, imti po gabalėlį ir plonai iškočioti, pjauti norimo dydžio skritulius lėkštelės pagalba, dėti įdarą, užsandarinti kraštus, užspaudžiant pirštais ir šakute.
  4. Mėsą sumalti, smulkiai supjaustyti svogūnus, česnakus, sudėti prieskonius ir kefyrą..Kepti labai gerai įkaitintame aliejuje, pavartant, jei kepsite keptuvėje, reikia, kad aliejus vos apsemtų čeburėkus, kai įdėsit su didesniu šaukštu reiktų iškart užpilt aliejaus, jei aliejus neapsemtų jų.Kepti, kol gražiai apskrus.
Skanaus!!!
Recepto šaltinis: Srovės

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą