2,5 a. š. sausų mielių
250 ml pieno
60 g sviesto
2 v. š. cukraus
2 kiaušiniai
560 g miltų
2 a. š. druskos
1 kiaušinis
bandelėms aptepti
- Į dubenį įpilti 100 ml truputį pašildyto pieno ir suberti mieles. Palikti 5 minutėms, maišyti, kol mielės ištirps.
- Pašildyti likusį pieną puode su sviestu ir cukrumi. Maišyti, kol ištirps sviestas. Ataušinti iki kūno temperatūros ir įmaišyti kiaušinius.
- Dideliame dubenyje sumaišyti miltus ir druską. Viduryje padaryti duobutę ir supilti pieną su mielėmis bei pieno - sviesto mišinį. Maišyti, kol gausis minkšta lipni tešla.
- Išversti tešlą ant miltais pabarstyto paviršiaus ir minkyti, kol tešla taps lygi, blizgi ir elastinga, apie 10 minučių. Jei tešla per lipni - po šaukštą įmaišyti miltų. Nepadauginkite miltų, nes tešla bus per kieta.
- Dėti tešlą į sviestu pateptą dubenį ir uždengti rankšluosčiu. Šiltai kildinti, kol padvigubės, apie 1 – 1, 5 val.
- Paminkyti ir leisti pailsėti 10 minučių. Padalinti tešlą į 11 - 12 dalių ir suformuoti bandeles. Bandeles dėti į kepimo popieriumi išklotą 26 cm skersmens formą ar stačiakampę formą, pridengti ir kildinti kol padvigubės, apie 30 minučių.
- Patepti bandeles kiaušinio plakiniu, pabarstyti sezamo sėklomis, aguonomis, saulėgrąžomis, kmynais ir t.t.
- Kepti iki 220° C įkaitintoje orkaitėje 45 minutes, kol gražiai apkeps. Ataušinti ant grotelių.
Skanaus!
P.S. Mano orkaitėje kepė 30 min, tad nuo šio laiko galite pradėti tikrinti.
Recepto šaltinis: Sonatinos receptai
Recepto šaltinis: Sonatinos receptai
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą