2 kiaušiniai
2
puodeliai (330 g) miltų
1
puodelis (200 g) cukraus
1/2
skardinės (200 g) “Rududu” (arba virto kondensuoto pieno)
1
puodelis grietinės
1
arb.š. sodos
Visus produktus suplakti iki vientisos masės. Masę supilti į sviestiniu popieriumi išklotą kepimo indą (22 cm skersmens) ir kepti 180 C temperatūroje apie 40 – 45 min., kol pagels ir, į biskvitą įkišus medinį pagaliuką ir ištraukus, jis bus sausas. Gerai atvėsinti ir perpjauti į tris (arba keturias) dalis (bent jau man lengviausia tai padaryti su paprasčiausiu siūlu).
Šokoladinis pertepimas:
100 g juodo šokolado
50 ml
pieno
Šokoladą ištirpinti su pienu ant silpnos
ugnies.
Grietinėlės kremas:
400 g plakamos grietinėlės
2
valg.š. cukraus
Grietinėlę su cukrumi išplakti iki standumo.
Sviestinis kremas:
2/3 skardinės (270 g) “Rududu” (arba virto
kondensuoto pieno)
100 g
sviesto, kambario temperatūros
100 g
pakepintų žemės riešutų
Į torto formą (22 cm skersmens) dėti vieną biskvitą, sulaistyti jį sirupu iš vandens ir cukraus (aš apatinį biskvitą sulaisčiau “Damų” likeriu, visus likusius – vandens ir cukraus mišiniu). Aptepti tirpintu šokoladu, sutepti pusę grietinėlės kremo. Dėti antrą biskvitą, jį taip pat sulaistyti sirupu, aptepti šokoladu, ant viršaus sutepti visą sviestinį kremą. Dėti trečią biskvitą, sulaistyti sirupu, aptepti likusiu šokoladu ir likusiu grietinėlės kremu. Jeigu biskvitą perpjovėte į keturias dalis, ant viršaus dėti ketvirtą biskvitą.
Tortą
palaikyti šaldytuve, kol kremai sustings, tada išimti iš torto formos ir
papuošti.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą