2013 m. sausio 28 d., pirmadienis

Tiramisu 2

Šį kart be kiaušinių. Man asmeniškai šis skanesnis.
450 g maskarponės sūrio
450 g biskvitinių sausainių
450 g plakamos grietinėlės 35-36% riebumo
120 g cukraus pudros
100 g šokolado
1 stiklinė stiprios kavos (paruoštos)
125 g kavos likerio arba apie 60 g brendžio (0,5 kiekio pilti į kavą, kitą pusę į kremą)

1. Išmaišyti maskarponę su cukraus pudra, įpilti dalį kavos likerio ar brendžio.
2. Atskirai išplakti grietinėlę ir sumaišyti su maskarpone.
3. Sausainius mirkyti kavos ir brendžio ar likerio mišinyje, labai trumpam po kelias sekundes, kad jie per daug "neišpamptų" ir po vieną dėti į skardą.
4. Sudėjus sluoksnį sausainių, dėti sluoksnį kremo. Tokioje formoje kaip pavaizduota nuotraukoje, man išėjo 2 sluoksniai.
5. Viršų puošiau karčia kakava, ne ta grūdeliais, kurią mėgta vaikai.

Skanaus!!:))

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą