2013 m. vasario 24 d., sekmadienis

Šokoladiniai burokėlių keksiukai su žemės riešutų sviesto kremu







Keksiukams reikės:

300 g juodojo šokolado (turinčio ne mažiau 65-70 proc. kakavos)

3 kiaušinių

250 g rudojo cukraus (naudojau cukrų „Farinas“)

80 g miltų

1 a. š. kepimo miltelių

0.5 a. š. sodos

25 g kakavos

50 g maltų migdolų

200 g žalio burokėlio

100 ml pasukų

30 ml saulėgrąžų aliejaus

  1. Šokoladą sulaužykite plytelėmis ir ištirpinkite dubenėlyje virš verdančio vandens.
  2. Žalią burokėlį nuplaukite, nulupkite ir smulkiai sutarkuokite. Galutinis rezultatas turėtų būti vientisa košė (tinka tarka bulvėms tarkuoti).
  3. Atskirame dubenėlyje kiaušinius išplakite su cukrumi iki balkšvų putų.
  4.  Į kiaušinių masę supilkite pasukas, saulėgrąžų aliejų, burokėlius ir ištirpintą šokoladą ir viską gerai išmaišykite.
  5. Migdolus smulkiai sumalkite.
  6.  Į pagrindinę kiaušinių-burokėlių-šokolado masę įsijokite miltus, kepimo miltelius, sodą, kakavą ir maltus migdolus. Viską gerai išmaišykite.
  7. Visą masę padalinkite į 16 keksiukų formelių, orkaitę įkaitinkite iki 160°C ir kepkite apie 35 minutes.
Žemės riešutų sviesto kremui reikės:

225 žemės riešutų sviesto (naudojau naminį)

100 g sviesto

100 g cukraus pudros

1.      Sviestą išsukite su žemės riešutų sviestu ir cukraus pudra.

2.      Dekoruokite konditeriniu švirkštu arba aptepkite ir išlyginkite mentele ar peiliu.

Už keksiukų receptą dėkoju: Voras tinkle

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą