2013 m. vasario 14 d., ketvirtadienis

Valentino dienos tortukas








































































20 cm kepimo formai reikės:

 Biskvitui:

100 g minkšto sviesto

100 g cukraus

1 kiaušinio

2 kiaušinių trynių

100g miltų

0,5 a.š. kepimo miltelių

2 šaukštų pieno

3 šaukštų aguonų

Kremui:

190 g maskarponės

200 ml grietinėlės (35 % rieb.)

Želatina (naudojau skirtą tortams „Tortenguss“ 36 g)

50 g cukraus pudros

Šlakelio citrinos ir citrinos žievelės

Viršui:

Vyšnių želės pakelis

200 g šaldytų vyšnių

Gaminame biskvitą:

  1. Į dubenį sudėkite minkštą sviestą, cukrų ir plakite, kol sviestas pabals, taps minkštas ir purus.
  2. Tada įdėkite trynius ir toliau plakite. Kiek paplakę, įmuškite visą kiaušinį ir išmaišykite, kol kiaušinis dings sviesto masėje.
  3. Miltus sumaišykite su kepimo milteliais ir suberkite į sviesto masę. Dabar jau išmaišykite šaukštu. Tešla bus gana tiršta, todėl supilkite pieną – praskieskite ją. Suberkite aguonas.
  4. Tešlą pilkite į kepimo formą ir kepkite iki 190°C įkaitintoje orkaitėje apie 25 minutes.
Gaminame kremą:

  1. Grietinėlę išplakite su šlakeliu citrinos sulčių ir citrinos žievele, po truputį sudėkite cukraus pudrą.
  2. Maskarponę sudėkite į grietinėlę.
  3. Supilkite želatiną.
  4. Kremą užtepkite ant pagrindo ir laikykite šaldytuve, kol sustings.
Viršui:
Vyšnias dėkite ant pagrindo padengto kremu ir užpilkite atvėsusią vyšnių želė.

Skanaus!!!

Recepto šaltinis: biskvitas - „Beatos kepinių knyga“, visa kita- aš.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą