500 g miltų
7 g sausų mielių
300 ml vandens
2 a. š. druskos
2 a. š. cukraus
2 v. š. taukų (su kaupu) (vietoj jų
keli šaukštai aliejaus)
- Mieles sumaišyti su cukrumi ir šiltu
vandeniu.
- Miltus persijoti su druska. Supilti
vandenį su mielėmis ir užminkyti elastingą tešlą.
- Galiausiai įminkyti kambario
temperatūros labai minkštus taukus (aš naudojau aliejų). Iš viso minkyti reikėtų ne trumpiau
kaip 10 min.
- Dėti tešlą į aliejumi išteptą dubenį, uždengti plėvele ir šiltai kildinti 1 - 1,5 val. Formuoti picą ir kepti iki 220° C įkaitintoje orkaitėje ~ 15 min.
Ant picos vienos pusės dėjau konservuotų ananasų gabaliukus, keptus vištienos gabaliukus, picos prieskonius.
Ant kitos pusės dėjau mėlyno svogūno, vištienos gabalėlius ir juodąsias alyvuoges.
P.S. Kitą kartą daryčiau tešlą iš pusės normos. Nes dabar padas gavosi labai storas.
Recepto šaltinis: SM
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą