Apie 50 vnt. reikės: (man išėjo dvi skardos dar nesulipdytų sausainių)
Tešlai:
350g miltų 200g sviesto arba kepinių margarino
150g cukraus
1 kiaušinio
2 trynių
Nutarkuotos citrinos žievelės
Žiupsnelio druskos
Žiupsnelio vanilinio cukraus
Apvoliojimui:
200g maltų graikiškų riešutų2 kiaušinio baltymų
Pertepimui:
100g juodo šokolado40g sviesto
2. Įmuškite
kiaušinį ir kiaušinio trynius ir vėl viską gerai išplakite.
3. Miltus
sumaišykite su kepimo milteliais ir po truputį berkite į tešlą. Kai bus sunku
maišyti, pradėkite minkyti rankomis. Tešla turi būti rieboka, minkšta,
nelimpanti prie rankų. Tešlą dėti į šaldytuvą bent 1 val.
4. Iš tešlos suformuokite nedidelius rutuliukus,
juos merkite į kiaušinio baltymą ir gausiai apvoliokite maltuose riešutuose.
5. Sausainius
dėkite į kepimo popieriumi išklotą skardą ir kepkite iki 180°C įkaitintoje orkaitėje
apie 20 – 30 min. kol gražiai pagels.
6. Pertepimui
šokoladą ištirpinkite kartu su sviestu ir palaukti kol masė truputį pravėsdama
sutirštės.
7. Iškepusius
sausainius gerai atvėsinkite ir pertepus šokoladine mase, sulipinkite po du.
Džiaugiuosi, kad patiko:)
AtsakytiPanaikintiLabai.:)) manau bus dažnai kepami.:))
Panaikinti