2013 m. kovo 10 d., sekmadienis

Vertikalusis kakavinis tortas su maskarpone ir bananais

Gaivus tortukas, su puriu biskvitu.:))

Biskvitams reikės (tortui reikės dviejų):
8 kiaušinių tryniai
4 kiaušinių baltymai
žiupsnelis druskos 
100 g cukraus 
70g miltų
15 g bulvių krakmolo
15 g kakavos 
1 arbatinis šaukštelis tarkuotos citrinos žievelės

  1. Įkaitinkite orkaitę iki 230 ° C. 
  2. Išplakite trynius su šaukštu cukraus ir tarkuota citrinos žievele.
  3. Dubenyje persijokite miltus, kakavą ir krakmolą.
  4. Kitame dubenyje išplakite kiaušinių baltymus su žiupsneliu druskos ir palaipsniui suberkite likusį cukrų.
  5.  Baltymus po truputį įmaišykite į trynius. 
  6. Tada persijokite (antrą kartą) sausus ingridientus. Viską atsargiai išmaišykite. 
  7. Supilkite į kepimo indą (30 × 40 cm), padengtu kepimo popieriumi ir kepkite orkaitėje, įkaitintoje iki 230 ° C. Pagrindą kepti 8 minutes, ar jis jau iškepęs patikrinti mediniu pagaliuku.
  8. Išėmus iš orkaitės, apklokite drėgnu švariu rankšluostėliu. Palikite 5 minutėms, leiskite jam atvėsti. 
  9. Padalinkite į 3 dalis po 10 cm pločio juosteles.
Kremui reikės:
500g maskarponės 
200ml grietinėlės (35-36 % riebumo)
150g cukraus pudros (arba pagal skonį) 
1 citrinos žievelė
3 bananai                
  1. Maskarponę sumaišykite su miltiniu cukrumi.
  2.  Išplakite grietinėlę. Ją taip įmaišykite į maskarponės masę.
  3. Įtarkuokite citrinos žievelę.
  4. Bananus supjaustykite griežinėliais ir apšlakstykite citrinų sultimis.
  5. Visas 6 juosteles ištepkite kremu ir sudėkite bananų griežinėlius.
  6. Pradėkite nuo torto centro ir vyniokite vieną juostelę po kitos. Kaip pavaizduota čia.
Torto papuošimui naudotų cukrinių apelsinų (vadinamų cukatais) receptas:
Reikės:
2 apelsinai
Cukraus sirupui (santykiu viena stiklinė cukraus ir viena vandens)
 Cukraus pudra apvoliojimui
  1. Paruoškite cukraus sirupą, lygiomis dalimis cukrų ir vandenį užvirkite ir atvėsinkite.
  2. Apelsinus labai gerai nuplaukite.
  3. Apelsinus perpjaukite per pusę ir supjaustykite vienodo dydžio riekelėmis, maždaug 5 mm.
  4. Skilteles mirkykite cukraus sirupe per naktį, ar bent jau 5-6 valandas.
  5. Po to apvoliokite griežinėlius cukraus pudroje ir sudėkite į kepimo skardą, padengtą kepimo popieriumi.
  6. Džiovinkite orkaitėje 100°C temperatūroje apie 2 valandas.
Recepto šaltinis: tortas: Sunshine's kitchen ir cukriniai apelsinai: Sunshine's kitchen

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą