2013 m. kovo 18 d., pirmadienis

Bandelės, kurios norėjo būti spurgom...



12 bandelių reikės:

375 g miltų

70 g cukraus

šaukštelio sausų mielių

žiupsnio druskos

120 ml pieno

40 ml pasukų

didelio kiaušinio

15 g minkšto sviesto
Įdarui:

12 šaukštelių tirštos obuolienės ar mėgstamo džemo
Saldžiam viršui:

 60 g sviesto

100 g cukraus

šaukštelio cinamono

  1. Nemažam dubeny sumaišom miltus, cukrų, mieles ir druską.
  2. Kitam dubenį šakute kiek paplakam kiaušinį ir sumaišom su pienu bei pasukom.
  3. Supilam į miltų mišinį ir minkom 2-3 minutes.
  4. Įminkom sviestą minkom dar 3-4 minutes.
  5. Dedam atgal į dubenį, pridengiam švariu rankšluostėliu ir pastatom šiltai valandai-pusantros.
  6. Pakilusią tešlą iškočiojam į 4-5 mm storio lakštą ir, susiradę maždaug 8 cm skersmens puodelį ar formelę, išspaudžiam apskritimus. Ant pusės jų dedam po šaukštelį obuolienės, likusiais uždengiam, tvirtai apspaudom kraštelius, kad suliptų ir įdaras niekur nepabėgtų.
  7. Susirandam maždaug 7 cm skersmens formelę ir ja iš truputį formą dėl įdaro praradusių bandelių vėl išspaudžiam tobulus. Bandeles dėliojam ant kepimo popierium išklotos skardos, o iš tešlos likučių vėl suminkom vientisą gniutulą, kočiojam, pjaustom...
  8. Paruoštas bandeles uždengiam rankšluostėliu ir valandą laikom šiltai, kad pakiltų.
  9. Orkaitę įkaitinam iki 190°C. Pakilusias bandeles aptepam šlakeliu pieno ir kepam gerai įkaitintoj orkaitėj 10-12 minučių, kol viršus nusidažo auksu, bet dar nespėja smarkiai paruduoti. Perkeliam ant grotelių.
  10. Kol bandelės aušta iki pirštams nepavojingos temperatūros, išlydom sviestą ir lėkštėje sumaišom cukrų su cinamonu. Dar šiltą bandelę merkiam į sviestą ir apvoliojam cukraus mišinyje - čia toks stebuklingas triukas, kuris paverčia bandeles be penkių minučių spurgom.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą