Reikės:
Kotletams:640 g kalakutienos faršo
1 svogūno
3 kiaušinių
1,5 VŠ krakmolo (naudojau bulvių)
3 VŠ majonezo
druskos, pipirų, džiovinto česnako granulių
šviežių petražolių ir krapų pluoštelis
Troškinimui:
1 svogūno
1 morkos
1 VŠ miltų
pieno
sultinio kubelis, ar druskos ir prieskonių
pagardinimui
tiktų ir pora pievagrybių
1. Svogūną susmulkiname ir pakepiname su šlakeliu aliejaus,
kol pasidarys skaidrus.
2. Kiaušinius išplakame su majonezu, krakmolu ir visais
prieskoniais bei kapotais žalumynais.
3. Šaukšto pagalba faršą sumaišome su atvėsusiais svogūnais
ir ankstesniame punkte gautu plakiniu.
4. Dedame masę po šauktštą į keptuvę su gerai įkaitintu
aliejumi ir kepame iš abiejų pusių, kol gražiai paruduos.
5. Pakepiname smulkintą troškinimui skirtą svogūną, ir
burokine tarka tarkuotą morką. Kepiname kol morka suminkštės.
6. Beriame šaukštą miltų, pakepiname.
7. Pabaigoje įpilame pieno, beriame druskytę, prieskonius,
pakaitiname, kol padažas sutirštės, vis pamaišant.
8. Sudedame kotletus ir pora minučių patroškiname uždengus
dangčiu.
Skanaus!
Recepto šaltinis: Širšių lizdas
Šie kepsniukai tikrai nerealūs , dažnai kepame ;)
AtsakytiPanaikintiŠaunu, kad patiko:))
Panaikinti