2013 m. kovo 24 d., sekmadienis

Kalakutienos kotletai

Patys skaniausi kotletukai. :)) Beje kalakutieną puikiai galima pakeisti ir vištiena, pati ne kartą išbandžiau.


Reikės:
Kotletams:
640 g kalakutienos faršo
 1 svogūno
 3 kiaušinių
 1,5 VŠ krakmolo (naudojau bulvių)
 3 VŠ majonezo
 druskos, pipirų, džiovinto česnako granulių
 šviežių petražolių ir krapų pluoštelis

Troškinimui:
1 svogūno
 1 morkos
 1 VŠ miltų
 pieno
 sultinio kubelis, ar druskos ir prieskonių pagardinimui

 tiktų ir pora pievagrybių

Paruošimas:

1. Svogūną susmulkiname ir pakepiname su šlakeliu aliejaus, kol pasidarys skaidrus.

2. Kiaušinius išplakame su majonezu, krakmolu ir visais prieskoniais bei kapotais žalumynais.

3. Šaukšto pagalba faršą sumaišome su atvėsusiais svogūnais ir ankstesniame punkte gautu plakiniu.

4. Dedame masę po šauktštą į keptuvę su gerai įkaitintu aliejumi ir kepame iš abiejų pusių, kol gražiai paruduos.

5. Pakepiname smulkintą troškinimui skirtą svogūną, ir burokine tarka tarkuotą morką. Kepiname kol morka suminkštės.

6. Beriame šaukštą miltų, pakepiname.

7. Pabaigoje įpilame pieno, beriame druskytę, prieskonius, pakaitiname, kol padažas sutirštės, vis pamaišant.

8. Sudedame kotletus ir pora minučių patroškiname uždengus dangčiu.

Skanaus!
Recepto šaltinis: Širšių lizdas

2 komentarai: