2013 m. liepos 5 d., penktadienis

Baltojo šokolado tortas su braškėmis




Biskvitui reikės (20 cm skersmens kepimo formai):
Stiklinė 250 ml.
kiaušiniai
pusė stiklinės cukraus
1 v.š. vandens
1 a.š. kepimo miltelių
185 ml miltų

 Išplakti standžiai baltymus, po truputį supilti cukrų. Kai baltymai bus tinkamai išplakti, dėti po viena trynį, po kiekvieno vis paplakant.
 Miltus persijoti su kepimo milteliais. Supilti į kiaušinių masę, vandenį taip pat ir palengva mediniu šaukštu viską permaišyti.
 Orkaitę įkaitinti 180 C.
 Į 26 cm. kepimo skardą tiesti tik ant dugno kepimo popierių ( kraštų negalima nei sutepti riebalais, nei palikti kepimo popieriaus) ir supilti tešlą.
 Kepti 30 min. Orkaitės durelių kepimo metu neatidarinėti. Iškepusį biskvitą palikti kelias min. išjungtoj orkaitėj.

Šiam tortui reikėtų turėti 2 dydžių kepimo formas nuimamais kraštais - 23 ir 25 cm., nes biskvitai turi būti mažesni, nei pats torto dydis. Tačiau aš biskvitą kepiau 20 cm formoje ir tortą formavau 26 cm formoje.:)

Kremui reikės:
400 gr. baltojo šokolado
450 gr. plakamosios grietinėlės
9 gr. Želatinos
apie 500 gr. braškių

Želatiną užpilti 30 ml. šalto vandens ir pastatyti brinkti. Šokoladą ištirpinti ant vandens garų vonelės. Pakaitinti iki karštumo 100 ml. grietinėlės, supilti į ją išbrinkusią želatiną ir maišyti, kol ištirps (jei lieka grūdelių - perkoškite per sietelį). Supilti karštą grietinėlę su želatina į šokoladą. Atvėsinti iki kambario temperatūros. Likusią grietinėlę išplakti iki standumo ir per 3 kartus atsargiai ją įmaišyti į šokolado masę. 

Torto surinkimas. Formą nuimamais kraštai vieną biskvitą ant dugno.Tarp biskvito ir sienelės turi būti apie 1 cm. tarpas.Braškes gerai nusausinti, kad neuždažytų kremo, ir perpjauti pusiau. Perpjautąją puse į sienelę jas sustatyti į tarpą tarp sienelės ir biskvito. Gerai prispausti prie sienelės, kad nebūtų tarpo. Likusias braškes supjaustyti plonomis riekelėmis. Pusę jų išdėliojame ant pirmojo biskvito lakšto. Tuomet užpilame pusę kremo. Dedame ant viršaus antrą lakštą, ant jo likusias braškes, ir ant viršaus pilame likusį kremą.
Tortą stingdyti šaldytuve ne mažiau 6 valandų. Skanaus!

Recepto šaltinis: Aj-receptai ir Skanus gyvenimas

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą