2013 m. liepos 13 d., šeštadienis

Persikinis tortas

Gaivus tortukas..:))



Naudojau labai pamėgtą, purų biskvitą, kurį radau pas Iloną. Receptas: čia.

 Kremui:
 0,9 l persikų skonio jogurtinių pasukų ( naudojau ''Pieno žvaigždžių'' Gamtos )
 420 ml. grietinėlės ,jeigu tortą puošite šiuo kremu dar 100-200 ml. grietinėlės
 1 mažą indelį konservuotų persikų kremui,jeigu persikais puošite ir  viršų pirkite didelį indelį
 4,5  šaukšto želatinos ( Standartiškai 1 litrui skysčio reikia 20-30 g želatinos)
 cukraus pagal skonį
 1 pak. persikų skonio želė

 Į pasirinktą torto formą klojame maistinę plėvelę.Pagal instrukciją tik su trupučiu mažesniu kiekiu vandens pasidarome želė ir dedame sustingti.Nuo konservuotų persikų nupilame sirupą ir dedame atskirai.Želatiną užpilame nedideliu kiekiu šalto vandens. Grietinėlę išplakame su cukrumi .Plakdami pilame pasukų jogurtą ragaujame ,jeigu trūksta saldumo beriame cukraus ir dar plakame.Plakdami silpna srovele pilame ant garų vonelės ištirpintą ir atvėsintą želatiną. Įmaišome gabaliukais susmulkintus persikus.Dedame kremą  sustingti .Aš pilu truputį kremo į mažą indelį ir dedu į šaldytuvą ,kad greitai sustingtų. Jeigu būna per mažas kiekis želatinos ,kremas būna minkštas , reikalingas dar papildomas šaukštas želatinos.Sirupu nuo persikų sudrėkinu biskvito apačią ir palieku įsigerti.

Torto surinkimas:
 Imame biskvitą ir klojame į tortinę.Pasilikite kremo šonams ir viršui aptepti.Ant viršaus pilame pusę kremo ,klojame želė ir supilame kitą pusę kremo.Dedame į šaldytuvą sustingti,geriausiai per naktį.Viršų puošiame pagal jūsų skonį.Aš naudojau tą patį  kremą  tik jį sutryniau ,kad nesimatytų persikų gabaliukai ,kremas tapo labai gražios gelsvos spalvos

Recepto šaltinis: Skanu, gražu ir su meile...

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą