Reikės:
50 g cukraus
190
g miltų
1 a.š. kepimo miltelių
1/2
šaukštelio sodos
žiupsnio
druskos
2
kiaušinių
120
ml pieno
1/2
šaukštelio vanilės ekstrakto
300
g cukinijos
Sūriui
skirta tarka sutarkuojam cukiniją. Nenuspaudžiam ir kitaip skysčių nešalinam.
Pasidedam netolies.
Suberiam
dubenin cukrų, miltus, kepimo miltelius, sodą ir druską. Gerai išmaišom. Įmušam
kiaušinius, supilam pieną ir kankinam šluotelę tol, kol nelieka miltų
gumuliukų. Šliūkštelim vanilės ekstrakto ir sudedam cukiniją. Išmaišom. Įkaitinam
sausą keptuvę (jei keptuvė teisinga, niekuo netepam, jei nelabai ir turi
polinkį prisilipdyti prie dugno viską, kas jon patenka - ištepam trupučiu
aliejaus). Dedam po šaukštą tešlos ir kepam 1,5-3 minutes ant vidutinės ugnies,
kol paviršius išdžiūsta ir buburbuliukais pasidengia. Apverčiam ir dar kokią
minutę šildom antrą blyno šoną.
Recepto šaltinis: Gyvenimas yra smulkmenos.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą