2013 m. liepos 27 d., šeštadienis

Uspaskicho agurkėliai


1 litrui vandens:
5 šaukštai cukraus,
1 šaukštas druskos,
100 gr. acto,
vyšnių, serbentų, krienų lapų
 krapų
kvapniųjų pipirų grųdelių
 lauro lapelių
 čili pipiriukų
 česnako

 galima dėti pjaustytų morkyčių

Visus lapus aš nuplikau verdančiu vandeniu, būnu ramesnė, kad neiššaudys mano agurkai ir darbas nenueis perniek.
 Į gerai iškaitintus stiklainius dedu po kelis lapelius, kelias skilteles česnako, pipirų, 2 cm. ilgio gabalėlį čiliuko, sudedu gerai išplautus, nusausintus agurkus ir užpilu verdančiu marinatu. Kai atvėsta, nupilu atgal į puodą, užverdu ir vėl užpilu, sandariai užsuku, palieku atvėsti ir nešu į rūsį.

Recepto šaltinis: Skanus gyvenimas

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą