2013 m. liepos 18 d., ketvirtadienis

Dvispalvis pyragas su rutuliukais




Tešlai:
200 g sviesto, kambario temperatūros
150 g cukraus
1 kiaušinis
250 g miltų, prasijotų
25 g kakavos
1 a.š. kepimo miltelių
Įdarui:
500 g kreminės varškės
150 g cukraus
150 g grietinės
1 v.š. krakmolo

1 a.š. vanilinio cukraus

Visų pirmą paruošti tešlą – sviestą ištrinti su cukrumi iki baltos ir vientisos masės. Įmušti kiaušinį ir gerai išmaišyti. Kitame inde sumaišyti miltus, kakavą ir kepimo miltelius. Miltų mišinį palaipsniui įmaišyti į sviesto ir cukraus mišinį. Tešla gausis minkšta, lengvai minkoma. Maždaug ketvirtadalį tešlos atidėti.
Kepimo formą (aš naudojau 20X30cm) iškloti kepimo popieriumi arba tiesiog ištepti sviestu. Ir paėmus didįjį tešlos gabalą, juo rankomis iškloti kepimo formos dugną ir kraštus.
Visus įdaro ingredientus sumaišyti ir supilti į formą.
Iš atidėtos tešlos dalies suformuoti nedidelius rutuliukus ir sudėti ant varškės įdaro, lengvai įspausti. Įkaitinti orkaitę iki 180°C.
Paruoštą pyragą dėti į orkaitę ir kepti 50-60 minučių. Pjaustyti tik pilnai atvėsusį pyragą, nes kitaip gali įdaras ištekėti.
Skanaus!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą