2014 m. sausio 4 d., šeštadienis

Marmurinis kavos keksas

Minkštas, drėgnas keksas, tikrai geras receptas..:))
300 gr. labai minkšto sviesto
300 gr. cukraus
4 kiaušiniai
žiupsnelis druskos
300 gr. miltų
1.5 a.š. kepimo miltelių
100 ml. pieno
30 gr. kakavos
5 a.š. stiprios kavos
Sviestą gerai išsukti su cukrumi ir druska. Mušti po viena kiaušinius ir gerai po kiekvieno išplakant.
Miltus persijoti su kepimo milteliais, suberti į sviesto masę ir gerai išmaišyti, maišant supilti pieną.
1/3 masės atidėti į kitą indą. Įmaišyti kakava bei 5  šaukštelius kavos ir išmaišyti.
Kekso formą patepti riebalais. Dėti dalį baltos masės, dalį rudos ir ant viršaus vėl baltos.
Dėti į  įkaitintą 175° orkaitę 45- 60 min. Patikrinti pagaliuku ar jau iškepė.


Šaltinis: Skanus gyvenimas

2 komentarai: