2013 m. sausio 26 d., šeštadienis

Silkė su karamelizuotais svogūnais

Labai skani silkė:)))
Reikės:
2 silkių filė
2 didelių svogūnų
3 v. š. aliejaus
2 a. š. rudojo cukraus
druskos

džiovintų spanguolių (arba razinų, džiovintų slyvų, abrikosų)

1. Svogūnus supjaustome plonais žiedais.
2. Keptuvėje ant vidutinės ugnies įkaitiname aliejų. Sudedame svogūnus ir kepame, kol suminkštės. 3. Paskaniname druska. Suberiame cukrų ir išmaišome. Kepame toliau, kol svogūnai paruduos.
4. Džiovintas spanguoles praplauname ir nusausiname, sumaišome su keptais svogūnais.
5. Silkę supjaustome centimetro storio griežinėliais.
6. Į lėkštutę sudedame silkės sluoksnį ir pilnais uždengiame ją karamelizuotais svogūnais.

Skanaus :)

Recepto šaltinis: Receptų medis

2 komentarai:

  1. Džiugu, kad buvo išbandyta ir patiko :)

    AtsakytiPanaikinti
  2. Labai skani, dabar kiekvieni šventei gaminam ir iš karto "išgaruoja". :D

    AtsakytiPanaikinti