2013 m. sausio 10 d., ketvirtadienis

Šokoladinis burokėlių pyragas


Tiesiog superinis šokoladinis pyragas.. O burokėlio nė nejauti, bet jis suteikia neapsakomą skonį, tikrai verta pabandyti. :)) Nors kai kurie nenori jo bandyti vien todėl, kad jo sudėtyje burokėlis, kaip mano sesė, kuri pamačius, kad į pyrago sudėtį įeina burokėlis iškart pradeda raukytis, galiu jus nuraminti burokėlio nė nejauti pyragui iškepus. :))
23 cm kepimo formai reikės:

100 g. juodojo šokolado
3 kiaušiniai
300 g cukraus
240 ml saulėgražų aliejaus
300 g virtų burokėlių
vanilės esencijos kelių lašelių
30 g kakavos miltelių
200 g miltų
1,5 šaukštelio kepimo miltelių
žiupsnis druskos
250 g pieniško šokolado

1. Orkaitę įkaitinti iki 175 C. Kepimo formos vidų ištepti aliejumi ir apiberti miltais.
2. Sulaužytą į gabaliukus šokoladą ištirpinti karštų garų vonelėje.
3. Burokėlius supjaustom gabaliukais ir sutrinam su blenderiu iki vientisos masės.
4. Kiaušinius išplakam su cukrumi, aliejumi ir vanilės esencija. Supilam burokėlius ir šokoladą, išmaišom.
5. Atskirame dubenyje sumaišom miltus, kakavą, kepimo miltelius ir druską. Po truputį suberiam į burokėlių masę, išmaišom.
6. Pilam tešlą į formą.
7. Kepam apie 1 valandą. Jei forma didesnė, kepimo laikas gali trumpėti iki 30 minučių. Tad patarčiau su pagaliuku pradėti tikrinti nuo 30 kepimo minutės.
8. Iškepusį pyragą verčiam lauk iš formos. Paliekam šiek tiek ataušti.
9. Per ta laiką sulaužom gabaliukais pienišką šokoladą ir ištirpinam. Apliejame dar karštu šokoladu mūsų pyragą. Valgyti galima iškart arba palaukti kol šokoladas sustings.

P.S. Pyragą galima pertepti uogiene, aš pertepiau vyšnių uogiene.

Skanaus.


Recepto šaltinis: Tinginiai irgi verda...

2 komentarai:

  1. Tuosiuos bet vis dar neprisiruosiau issikept burokeliu pyraga :) maciau kazkur ne su virtais tik o su konservuotais :)

    AtsakytiPanaikinti
  2. Būtinai pabandykit, tikrai verta, aš jau ne vieną kartą jį esu kepus. ;))

    AtsakytiPanaikinti