2013 m. gruodžio 22 d., sekmadienis

Kūčiukai

Kaip gi Kūčios, Kalėdos be namuose keptų kūčiukų, išties "parduotuvinių" ragavau, bet nepatiko man jie visai...
Pagal  šį receptą kūčiukus kepame jau 6 metus. Labai minkšti, traškūs ir ilgai išliekantys švieži.:))
Stiklinė=200 ml
Reikės:
500 g miltų
Nepilna stiklinė vandens
Pusė stiklinės aliejaus
Žiupsnelio druskos
20-30 g mielių         
¼ stiklinės aguonų
100 g cukraus

Į šiltą vandenį sudėkite sutrupintas mieles, druską ir cukrų, įpilkite aliejaus ir maišykite, kol susidarys vientisa masė. Suberkite miltus, aguonas, vėl viską išmaišykite. Tešlą palaikykite šiltai, kol pakils – tuomet ją gerai išminkykite. Suformuokite maždaug 1 cm volelius ir aštriu peiliu juos supjaustykite mažais gabalėliais. Dėkite į kepimo popieriumi ištiestą skardą. Kepkite vidutinuio karštumo orkaitėje, 180° orkaitėje, kol pagelsta.


Šiltų ir jaukių švenčių!

Šaltinis: Teo reklaminis laikraštukas

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą