Gavosi 2,8 kg tortas.
Napoleono lakštus išsikepiau pagal šį receptą:
600 g
miltų
300 g
sviesto
225 g
grietinės
2
kiaušiniai
žiupsnelio
druskos
Dideliame dubenyje miltus suminkyti su
kambario temperatūros sviestu. Įdėti druską, įmušti kiaušinį, supilti grietinę
ir minkyti, kol tešla tampa
elastingesnė ir nebelimpa prie dubens. Tešlą padalinti į 7 dalis ir iš
kiekvienos padaryti rutuliukus. Padėti į šaldytuvą 2 val. pailsėti. Paskui
iškočioti plonus blynus ir kepti 230 laipsnių orkaitėje apie 10 min. Atvėsinti.
Aš kiekvieną lakštą iškočiojus apipjoviau su 26cm skersmens formos dugnu.
Aš kiekvieną lakštą iškočiojus apipjoviau su 26cm skersmens formos dugnu.
9 kietai virtų kiaušinių
1 indelio 350-500 g žirnelių
Smulkinto tuno aliejuje 1-2 indeliai (aš naudojau pusę didelės skardinės, tokia oranžinė dėžutė, būna daugumoje prekybos centrų)
Kepto svogūno 1 didelė galva
Druskos
Pipirų
Majonezo Helmans (indelis apie 400 g)
Kiaušinius sutarkuokite burokine tarka, sudėkite žirnelius, tuną, keptus svogūnus, majonezo bei prieskonių pagal skonį. Viską sumaišykite ir dėkite po truputį masės ant kiekvieno lakšto. Viršutinį lakštą palikau be nieko. Paslėgusi palaikiau 3-4 valandas. Po to ant jo užtepiau majonezo ir užbarsčiau trupiniais, nuo likusių lakštų.
Torto receptą turime jau seniai, net negaliu pasakyti iš kur tiksliai. O lakštų receptą radau bloge Skanus gyvenimas čia.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą