2013 m. gruodžio 1 d., sekmadienis

Plokštainis (trupininis pyragas)

Plokštainis arba kitaip trupininis pyragas, kiek pamenu yra bene pirmiausias mano keptas pyragas jau vaikystėje. :)) Visų artimųjų be galo mėgstamas ir kas svarbiausia laiko neužimantis ir daug produktų nereikalaujantis. :) Praktiškai viskas ką visada galime rasti kiekvieno spintelėje ir šaldytuve.:) 
Reikės:
200 g margarino arba sviesto
1 stiklinė (200 ml) cukraus
2 kiaušiniai
1 a.š. sodos arba kepimo miltelių (sodą nugesinti actu)
3-4 stiklinės miltų
500 ml uogienės

1.      Margariną ar sviestą išlydyti.
2.      Į išlydytą sviestą ar margariną sudėti stiklinę cukraus.
3.      Įmušti kiaušinius.
4.      Sudėti sodą. Ir viską gerai išmaišyti.
5.      Tada suberti miltus ir suminkyti į vienalytę masę.
6.      Iškloti skardą tešla ir uždėti uogienę, ant viršaus vėl sudėti arba užtarkuoti (palaikytą šaldytuve ar trumpam šaldiklyje) tešlą.
7.      Kepti iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 30-40 min.

P.S. Geriausia naudoti rūgštesnę uogienę tokią kaip slyvų, juodųjų serbentų ar galite patarkuoti obuolių ir juos sumaišyti su cinamonu. Taip pat labai skaniai gaunasi.:))

Skanaus!:))

4 komentarai: