2013 m. gruodžio 14 d., šeštadienis

Meduoliai Pepparkakor

Pepparkakor - tao meduoliai, kilę iš Švedijos. 
Labai labai.. ;}} Tokie traškūs, burnoje tirpstantys.. 
150 g klevų sirupo (tiks ir auksaspalvis sirupas, melasos sirupas ar medus)
110 g sviesto ar margarino
100 g rudo cukraus
375 g miltų
½ a.š. cinamono
2 a.š. malto imbiero
¼ a.š. kepimo miltelių
¼ a.š. maltų gvazdikėlių
¼ a.š. druskos
1 kiaušinio
3 a.š. meduolių prieskonių mišinio (bet galima nedėti ir kitų daugiau įdėti)

1.      Išlydykite sviestą su cukrumi ir klevų sirupu, karts nuo karto pamaišant.
2.      Nuimkite nuo viryklės ir leiskite masei atvėsti.
3.      Dubenyje sumaišykite persijotus miltus, prieskonius, kepimo miltelius ir druską.
4.      Į juos įdėkite kiaušinį ir ir lydytą sviestą su klevų sirupu.
5.      Tešlą išminkykite ir leiskite pabūti šaldytuve apie 2 valandas.
6.      Orkaitę įkaitinkite iki 180°C.
7.      Tešlą plonai iškočiokite ir išspauskite norimas formeles.
8.      Dėkite ant kepimo popierioumi ištiestos skardos ir kepkite apie 10 minučių. Kai iškeps, atvėsinkite ir laikykite uždaroje dėžutėje.


Skanaus!

Šaltinis: Everyday Flavours

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą