2013 m. gruodžio 23 d., pirmadienis

Kalėdiniai meduoliai

Tiesiog puikūs.:)) 
Meduoliams reikės:
450g miltų (man prireikė daugiau)
150g cukraus
100g margarino tirpinto
2 kiaušinių
100g medaus
1 a.š sodos (galima keisti kepimo milteliais)
prieskonių meduoliams
pusės citrinos tarkuotos žievelės
Glajui:
pusės citrinos sulčių
cukraus pudros (iki reikiamos konsistencijos glajaus)

pabarstukų

1. Dubenį statome ant puodo su verdančiu vandeniu (vanduo neturi siekti dubens dugno), supilame cukrų, medų, tirpintą margariną, prieskonius ir maišyti kol ištirps cukrus.
2. Į tešlą nutarkuoti citrinos žievelę, įplakti kiaušinius.
3.  Miltus sumaišyti su soda, arba kepimo milteliais ir po truputį suberti į tešlą, kai bus sunku maišyti, pradėti minkyti rankomis. Turi gautis maloni, prie rankų nelimpani tešla.
4. Tešlos šaldyti nereikia, iškarto kočiojame tešlos lakštą, spaudžiame formelėmis meduolius ir kepame 200 laipsnių orkaitėje 7-10 min. Meduoliai turi vos vos pagelsti. Neperkepkite.

Už receptą dėkoju Vaivai :))

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą