2013 m. rugpjūčio 19 d., pirmadienis

Džiovinti pomidorai


Reikės:
2 kg pomidorų
Druskos
Baziliko
2 skiltelės česnako
Alyvuogių aliejaus
Kvapiųjų pipirų
300 ml baltojo vyno acto

1.      Pomidorus supjaustome į keturias dalis.
2.      Užberiam druskos, baziliko ar čiobrelių, rozmarino.
3.      Džioviname iki 70 °C įkaitintoje orkaitėje, pagal šaltinius, 8-9 h, tačiau man džiūvo dvigubai ilgiau. Matyt tai priklauso dar ir nuo orkaitės. Pomidorai turi nelūžti, būti tarsi guminiai. Ir orkaitės dureles laikykite šiek tiek pravertas, kad išgaruotų drėgmė, dar galima įjungti ventiliatoriaus funkciją.
4.      Tuomet, kai pomidorai išdžius pasiruoškite 2 stiklainėlius (po ~300 ml), juos išplaukite ir iškaitinkite.
5.      Į puodą įpilkite 300 ml baltojo vyno acto ir suberkite pomidorus bei 2 skilteles česnako. Ir pavirkite 5 minutes.
6.      Tuomet į stiklainėlius įberkite po kelis grudelius kvapiųjų pipirų, sudėkite česnako skilteles, pomidorus ir dar apibarstykite baziliku.
7.      Užpilkite alyvuogių aliejumi ir kaitinkite puode, su truputį prisuktais dangteliais 15 minučių. Vandens turi būti, tiek, kad vanduo virdamas nepatektų į stiklainių vidų. Baigus kaitinti stiklainius gerai užsukite.

Skanaus!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą