Reikės:
1 kg slyvų
1 kg obuolių
300 ml vandens
1 kg „Dansukker“ uogienių cukraus
(tiks ir paprastas)
1. Slyvas
nuplikykite verdančiu vandeniu, nulupkite ir išimkite kauliukus.
2. Slyvų puseles supjaustykite smulkiau.
3. Nulupkite
obuolius ir išimkite sėklas. Supjaustykite.
4. Į puodą suberkite visus ingredientus ir
virkite 5 minutes (jei ne su uogienių cukrumi, apie valandą).
5. Puodą
nukelkite nuo viryklės. Nugriebkite putas. Išpilstykite į šiltus, gerai
išplautus stiklainius. Uždarykite.
Vietoj
slyvų galite dėti tą patį kiekį mėlynių arba gervuogių.
Recepto šaltinis: Dansukker
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą