2013 m. rugpjūčio 26 d., pirmadienis

Džiovintų abrikosų uogienė

500 g džiovintų abrikosų
1 l vandens
500 g cukraus
2 citrinų sulčių
1 citrinos sulčių

1.      Abrikosus nuplauname ir smulkiai supjaustome. Tada sudedame į puodą, užpilame vandeniu ir užverdame, paverdame 20 min, išjungiame ugnį ir leidžiame abrikosus pastovėti tame vandenyje per naktį ar bent kokias 6-8 valandas.
2.      Į pastovėjusius ir gerai išbrinkusius abrikosus suberiame cukrų, supilame citrinų sultis ir sudedame tarkuotas citrinų žieveles. Viską paverdame 50-60 min, kol sutirštėja.

3.      Sudedame į sterilius indelius ir užsukame.

Recepto šaltinis: “Metai Beatos virtuvėje”

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą