2013 m. rugpjūčio 30 d., penktadienis

Purus obuolių pyragas su perliniu cukrumi

Vienas iš skaniausių obuolių pyrago receptų!:))

24 cm. apvaliai formai
 4 didesni obuoliai
 2 dideli arba 3 mažesni kiaušiniai
 130 ml. aliejaus
 130 gr. cukraus
 1 a.š. vanilinio cukraus
 180 g. miltų
 1 a.š. kepimo miltelių
 žiupsnelis druskos
 0,5 a.š. cinamono su maišyto su 0,5 a. cukraus
 perlinio cukraus pabarstymui
 Obuolius nulupti, išimti sėklalizdžius ir supjaustyti ketvirčiais. Kiekvieną ketvirtį išilgai, negiliai įpjauti (žr. nuotrauką).
 Kiaušinius su cukrumi, vaniliniu cukrumi ir druska išplakti iki purumo, kol masė padidėja kelis kartus. Supilti aliejų ir vėl viską gerai išplakti. Suberti miltus, kepimo miltelius ir vėl viską išplakti mikseriu. Pilti tešlą į kepimo popieriumi išklotą formą. Ant viršaus šiek tiek įspaudžiant sudėlioti obuolius. Viską pabarstyti cinamonu su cukrumi ir perliniu cukrumi. Kepti 190 laipsnių orkaitėje apie 30-40 min., arba kol gražiai paruduos. Vidų patikrinti mediniu pagaliuku: jei jis sausas - pyragas iškepęs. Skanaus!
Recepto šaltinis: Aj-receptai

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą