2013 m. rugpjūčio 27 d., antradienis

Ledų „sumuštiniai“



425 g kvadratinių sausainių (pavyzdžiui, „Selga“)

Ledams:
500 ml riebios plakamosios grietinėlės
 1 skardinė (397 g) saldaus kondensuoto pieno

 1 arb. š. vanilinio cukraus

200 g šaldytų ar šviežių vyšnių

Pasiruoškite 20×30 cm dydžio indą. Išklokite jį maistine plėvele. Ant dugno išdėliokite kvadratinius sausainius taip, kad kuo gražiau padengtų visą indo dugną.

Dubenyje elektriniu plaktuvu išplakite grietinėlę iki standžių putų. Supilkite kondensuotą pieną, suberkite vanilinį cukrų ir lengvais judesiais išmaišykite iki vientisos masės. Nepermaišykite.

Supilkite paruoštą grietinėlės ir kondensuoto pieno ledų sluoksnį ant sausainių pagrindo. Ant viršaus paskirstykite vyšnias. Peiliu, šakute ar kitu įrankiu lengvai įmaišykite vyšnias į grietinėlės sluoksnį, taip sukurdami „marmurinį“ efektą.

Ant viršaus išdėliokite likusius kvadratinius sausainius.

Indą su ledais dėkite į šaldymo kamerą. Palaikykite 8-12 valandų. Tuomet išimkite ir greitai supjaustykite kvadratėliais (lengviausia tai padaryti pagal sausainio kraštines). Patiekite ledų „sumuštinius“ nedelsdami. Skanaus!

Recepto šaltinis: Saulėta virtuvė
 

1 komentaras: