20 cm kepimo formai reikės:
150
g. kambario temperatūros sviesto
150
g. cukraus + kelių v. šaukštų pabarstymui
150
g. miltų
1,5
a. šaukštelio kepimo miltelių
2
dideli kiaušiniai
2
v. šaukštas amaretto
geltonųjų
slyvučių
1. Sviestą
išsukti mikserio pagalba su cukrumi.
2. Vėliau sudėti plakant po vieną kiaušinį, kad
geriau išsimaišytų ir gautųsi vientisa, puri masė.
3. Supilti amaretto ir palaipsniui supilti miltus
sumaišytus su kepimo milteliais. Gaunasi labai puri masė, kurią reikia supilti
į sviestu išteptą ir miltais pabarstytą kepimo formą.
4. Tešlą
supilti į kepimo formą
5. Sudėti
nuplautas, išdarynėtas slyvutes viduriukų į viršų ir apibarstyti keliais
šaukštais cukraus.
6. Kepti 180°C temp. įkaitintoje orkaitėje apie
30 min. arba kol gražiai apskrus ir įsmeigtas pagaliukas liks sausas.
Recepto šaltinis: Neringos blogas
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą