2013 m. rugpjūčio 30 d., penktadienis

Lazanija

Pats geriausias, patikrintas receptas:)))
Mėsos padažui:
2 šaukštai alyvuogių aliejaus (pakepinimui)
2 šaukštai sviesto
Svogūnas
2 nedidelės morkos
2 saldžiosios paprikos
500 g kiaulienos ar jautienos (galima maišyti per pusę)
400 g pomidorų savo sultyse
100 g raudonojo ar baltojo sauso vyno
150 ml pieno
Pusė šaukšto druskos
Šaukštelis raudonėlių, galite naudoti baziliką ar kitus mėgstamus prieskonius

Bešamelio padažui:
50 g sviesto
50 g miltų
600 ml pieno
Pusės šaukštelio druskos

Papildomai:
400 g lazanijos lakštų
100-150 g tarkuoto kietojo sūrio

Mėsos padažo gamyba:
1.      Daržoves supjaustykite kubeliais. Jas kepinkite su sviestu ir aliejumi, kol suminkštės.
2.      Sudėkite mėsą į keptuvę.
3.      Mėsą gerai išmaišykite, susidariusius gumulus išskirkite mediniu šaukštu. Mėsą apkepkite ant vidutinės kaitros, bet stebėkite, kad ji keptų, o ne troškintųsi.
4.      Kai mėsa apkeps, supilkite vyną ir nugarinkite.
5.      Supilkite pomidorus savo sultyse ir sudėkite prieskonkius ir vėl troškinkite.
6.      Galiausiai supilkite pieną ir troškinkite, kol išgaruos skystis.
7.      Nedidelis testas, ar padažas jau gatavas: perbraukite mediniu šaukštu per padažą, jei skystis neišsiskiria, padažas paruoštas.

P.S. Sūdykite, kai padažas bus pagamintas, nes druskos koncentracija padaže skirsis priklausomai nuo skysčio kiekio.

Bešamelio padažo gamyba:
1.      Prikaistuvyje ištirpinkite sviestą.
2.      Suberkite miltus ir gerai išmaišykite.
3.      Pieną pilkite mažomis porcijomis, po kiekvienos labai gerai išmaišykite, kad išeitų vientisa masė.
4.      Supylusi visą pieną, įberkite druskos. Kaitinkite padažą ant labai mažos ugnies, kol užvirs ir sutirštės.

Lazanijos “surinkimas”:
1.      Formą ištepkite sviestu ir įpilkite truputį padažo.
2.      Ant viršaus dėkite lazanijos lakštą, ant jo – mėsos padažo, šiek tiek bešamelio padažo ir tarkuoto kietojo sūrio.
3.      Uždenkite lazanijos lakštu.
4.      Sudėkite visus produktus, bet palikite šiek tiek bešamelio padažo ir sūrio viršui.
5.      Kepkite 20-25 minutes iki 180° C įkaitintoje orkaitėje.

Receptas Elžbietos Monkevič, publikuotas žurnale “Ji”.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą