2012 m. spalio 23 d., antradienis

Tortas su grietinėle ir persikais

Nuostabus tortas :)))


Biskvitui reikia:

4 kiaušinių

150 g cukraus

75 g miltų

100 g kukurūzų krakmolo (tinka ir bulvių)

2 nubrauktų a.š. kepimo miltelių

10 g kakavos

1 pakelio vanilinio cukraus

žiupsnelio druskos

 Dideliame dubenyje išplakti kiaušinius su cukrumi ir žiupsneliu druskos iki masė pašviesės ir taps puri. Kitame dubenyje tarpusavy sumaišyti miltus, krakmolą, kakavą ir kepimo miltelius. Palaipsniui maišant/ plakant suberti miltų mišinį į kiaušinių/ cukraus mišinį ir paruoštą masę supilti į 26 cm skersmens sviestu išteptą ir miltais pabarstytą formą. Šauti į įkaitintą orkaitę iki 180 C temperatūros ir kepti 20-25 minutes. Atidžiai stebėti.

Įdarui reikia:

8-10 vnt konservuotų persikų puselių (1 didelės skardinės (~800 g))

Kremui reikia:

250 g ricotta sūrio

600 g plakamosios grietinėlės (35%)

150 ml persikų sirupo (to paties, kuris atliko nuo konservuotų persikų)

75 g cukraus

1 pakelio vanilinio cukraus

1 a.š. vanilės esencijos

40 ml brendžio (nebūtinai)

16 g želatinos grūdelių + 40 ml šalto vandens

Persikus sudėti į sietelį ir palikti nuvarvėti.

Želatinos grūdelius užpilti vandeniu, atidėti 10 minučių išbrinkti.

Į puodą supilti persikų sirupą, cukrų (taip pat ir vanilinį), brendį ir kaitinti ant nedidelės ugnies, neužvirti. Kai sirupas jau karštas, nukelti, supilti išbrinkusią želatiną, maišyti kol ištirps ir  palikti atvėsti (jei želatina neištirpsta dar šiek tiek maišant pakaitinti).

Dideliame dubenyje sumaišyti ricottą sūrį, atvėsusį sirupą ir iki standumo išplaktą grietinėlę. Kremas paruoštas.
 
Biskvito sulaistymui reikia:
200 ml vandens
150 g cukraus
5-6 v.š. brendžio
1 vanilės ankšties
 Papuošimui:
~100 g šokolado
Į puodą supilti vandenį, brendį, suberti cukrų ir įdėti vanilės ankštį, kaitinti kol ištirps cukrus. Palikti atvėsti.
Torto surinkimas. Iškepusį biskvitą perpjauti taip, kaip parodyta nuotraukose. Apatinę dalį įdėti į atsegamą formą, sulaistyti sirupu. Žemiausioje dalyje ištepti kremu, aplinkui sudėti persikų puseles (žr. foto) ir iki aukščiausios biskvito vietos atsargiai užpilti kremu. Tada ant viršaus uždėti kitą atpjautą biskvito dalį, tuštumą užpildyti kremu. Supilti ir tolygiai paskirstyti likusį kremą. Papuošti smulkiai tarkuotu šokoladu (aš dalį šokolado išlydžiau garų vonelėje ir pašlaksčiau įvairiais ornamentais).
Tortą dėti į šaldytuvą ir palaikyti per naktį.
Tortui sustingus atsargiai išimti iš formos.

Skanaus !!!:))))
 
Recepto šaltinis: Laisvalaikis virtuvėje
 

 

2 komentarai:

  1. Sveiki :), aš pasigendu nuotraukų, kaip pjaustyti biskvitą ir sudėti persikų puseles .

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Sveiki :) deja neturiu nuotraukų, bet galite pažiūrėti čia:http://www.lauraadamache.ro/2011/12/tort-inimi-de-ciocolata.html#_

      Panaikinti