Pagaliau iš trečio karto jie man pavyko! Remiausi dviem puikiais receptais, kurie buvo tikrai labai iųsamūs, o tai labai svarbu kepant macaronsu's.. Galima daryti ir su kakava ir spalvotus, tik dažus naudokite milteliais arba gelinius.:)) Sako, kad macarons skaniausi pastovėje pernakt...:))
Mmmm.. Ta proga įkeliu šį gražų video: http://vimeo.com/52300892 :))
Mmmm.. Ta proga įkeliu šį gražų video: http://vimeo.com/52300892 :))
O čia ir didysis smaližius įsiamžino, kuris vis trukdė fotografuot :D |
110 gr. baltymų (apie 3 vidutinio dydžio baltymai)
100 gr. migdolų miltų (galima naudoti ir sveikus migdolus ar
migdolų plokšteles)
190 gr. cukraus pudros
20 gr. cukraus
mažas žiupsnelis druskos
Pertepimui:
50 gr. juodojo šokolado
50 g 35 % rieb. grietinėlės
pusė v.š. sviesto
1. Įkaitinkite orkaitę iki 150°C temperatūros. Kepimo popieriumi
išklokite kepimo skardą.
2. Migdolų miltus sumaišykite su milteliniu cukrumi. Sudėkite į
maisto smulkintuvą ir permalkite – smulkintuvą ijungę laikykite porą minučių.
3. Permaltus miltus su milteliniu cukrumi išsijokite į dubenį per
pakankamai smulkų sietelį.
4. Paruoštą mišinį tolygiai paskleiskite ant kepimo popieriumi
išklotos skardos. Džiovinkite įkaitintoje orkaitėje 5 minutes.
5. Iš orkaitės išimtus miltus palikite atvėsti. Tuomet dar kartą
išsijokite į didelį dubenį.
6. Kitame dubenyje išplakite sendintus kiaušinių baltymus.
Elektriniu plaktuvu paplakite, kol baltymai suputos. Tuomet suberkite cukrų ir
plakite iki standžių, blizgančių putų. Baltymus išplakite labai stropiai ir
sąžiningai – išėmus plakiklio šluotelę iš dubens su baltymais, ant jos turi
likti standi baltymų kepurė. O, dubenį su baltymais apvertus “aukštyn kojom”,
baltymai turi tvirtai laikytis dubenyje.
7. Beriame į baltymus turimą birų mišinį ir maišome
"keldami" tešlą nuo dugno ir "uždengdami" ja viršų.
Idealiausiai tam tinka plokščia mentelė. Maišyti reikia kuo trumpiau! Tešlos
konsistencija turi būti tokia, kad šaukšteliu jos uždėjus ant lėkštutės tešla
labai lėtai slystų į šonus ir būsimo pyragaičio viršus taptų lygus, be
kauburėlių. Jei konsistencija dar nėra tokia - pamaišome tešlą. Maišant ji
skystėja. Bet vėlgi - labai svarbu tešlos nepermaišyti (!!!), nes išspausti
Macarons'ai paprasčiausiai išskys į "blynus". Ant kepimo popieriaus
nusipiešiame apie 3 cm. skersmens apskritimus. Tešlą dedame į konditerinį
maišelį ir be jokio angalio ant nusipieštų apskritimų spaudžiame pyragaičius.
Paliekame juos 60 min. kambario temperatūroje apdžiūtų. Tai labai svarbu, nes
teigiama, kad nuo jų džiūvimo laiko priklauso "sijonėlių"
formavimasis. Nežinau, kiek tame tiesos, bet palaikius nurodytą laiką šį kartą
išties kepant pradėjo formuotis vadinami "sijonėliai".
8. Kepame iki 150°C įkaitintoje orkaitėje apie 15 min. Tačiau
reikia atsižvelgti į savo orkaitės ypatumus.
9. Macarons nuimkite nuo kepimo popieriaus, tik tada, kai jie bus
visiškai atvėsę!
Pertepimui:
1. Grietinėlę supilkite į nedidelį prikaistuvį ir kaitinkite ant
vidutinio dydžio ugnies, kol beveik užvirs – prikaistuvio kraštuose ims putoti.
2. Nuimkite prikaistuvį nuo ugnies. Suberkite į grietinėlę
sulaužytą šokoladą ir sviestą.
3. Palikite porą minučių pastovėti, tuomet išmaišykite iki
vientisos masės.
4. Atvėsinkite šokoladinį kremą šaldytuve, kol taps tirštas,
tepamos konsistencijos (tam gali prireikti poros valandų).
Šaltiniai: Jurgitos receptai ir Saulėta virtuvė
kas tas yra sendintas kiaušinis??? (6 punktas)
AtsakytiPanaikintiSendintas kiaušinio baltymas, yra kai atskiri baltymą nuo trynio ir uždarai sandariame indelyje ar stiklainėlyje, kokiom 3-5 dienom, o prieš kepant 24 valandas turi pastovėti kambario temperatūroje.:)
PanaikintiMan vis dar visi kartai melavo. Turiu dar giliai širdy paskutinę viltį :)
AtsakytiPanaikintiBandyk, svarbiausia nusiteikimas ir kiekvieną kart galvoti, jog tikrai pavyks!:))
Panaikinti