Formai 24 х 30 cm. arba 28 cm apvaliai:
Biskvitui:
200 gr. kambario temperatūros sviesto
180 gr. cukraus
1 a.š. vanilinio cukraus
žiupsnelis druskos
3 kiaušiniai
2 a.š. kepimo miltelių
250 gr. miltų
Obuolių sluoksniui:
apie 800 gr. obuolių (geriau saldžiarūgščių, o ne rūgščių)
375 gr. indelis "Rududu"
Trupiniams:
75 gr. miltų
75 gr. Cukraus (galite naudoti rudąjį)
50 gr. avižinių dribsnių
1 a.š. cinamono
75 gr. šalto sviesto
Biskvito gamyba:
1. Minkštą sviestą su cukrumi, vanile ir druska mikseriu plakame
iki purumo - apie 3-5 min. (kol apimtis padidėja 2 kartus).
2. Mušame po vieną kiaušinius, ir kiekvieną paplakame 1 min.
3. Suberiame kepimo miltelius ir persijotus miltus, šaukštu
atsargiai, bet gerai išmaišome iki vienalytės masės ir pastatome į šalį, kol
pjaustysime obuolius.
Obuolių sluoksnio gamyba:
1. Obuolius nulupame, išimame sėklalizdžius ir supjaustome plonomis
riekelėmis.
2. Rududu pašildome mikrobangėje, kad suminkštėtų, vienos minutės
pilnai pakanka, aš rududu buvau išsiėmus iš vakaro.
3. Sumaišome su obuoliais. Obuoliai turi apsivelti karamele.
Trupinių gamyba:
1. Suberiame į dubenį sausus produktus.
2. Įtarkuojame sviestą.
3. Pirštais greitai padarome trupinukus.
Surinkimas:
1. Į kepimo popieriumi išklotą formą pilame tešlą, išlyginame
paviršių.
2. Ant viršaus sudedame obuolius.
3. Padengiame paruoštais trupiniais.
4. Kepame iki 180° C įkaitintoje orkaitėje apie 50 - 60 min.
Tikriname po 50 min. šakute iš kraštelio prakrapštę biskvitą. Kitaip nelabai
įmanoma, nes tikrinant mediniu pagaliuku jis bus šlapias nuo drėgno Rududu ir
obuolių sluoksnio. Atvėsusį pyragą galite pabarstyti cukraus pudra. Skanaus!
Šaltinis: Jurgittos receptai
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą