Išbandžiau Gabrielės kanelių receptą, ir iš visų bandytų, įmantrių - šis labiausiai patiko, viskas aiškiai, konkrečiai. Beja, bandžiau laikyti paruoštą kanelių tešlą ir per naktį ir ilgiau - man tai jokio didelio skirtumo nepadarė. Tad pilnai užtenka palaikyti ir per naktį.
Reikės:
Pusės litro pieno;
50g sviesto;
2 kiaušinių;
2 kiaušinių trynių;
100g miltų;
250g cukraus;
2v.š. balto romo;
Kelių lašelių vanilės esencijos;
Žiupsnelio druskos;
Trupučio rudojo cukraus.
Pieną ir sviestą
sudedam į vieną puodą, užverdam. Nukeliam nuo kaitros ir paliekam pravėsti.
Miltus sumaišome su
cukrumi ir druska. Atidedam.
Kiaušinius ir
papildomus trynius suplakam plakikliu. Į kiaušinių masę įmaišome miltų ir
cukraus mišinį, tada, po truputį, pilame pravėsusį pieną. Sukame rankiniu
plakikliu, kad nebūtų jokių gumuliukų. Gausime labai skystą tešlą. Gal kiek
skystesnę, nei lietiniams.
Pačioje pabaigoje
įmaišome romą ir vanilę. Dubenį apdengiame maistine plėvele ir per naktį
paliekame šaldytuve.
Kitą dieną, į
kanelių formeles įberiame truputį rudojo cukraus (jei formelės metalinės, dar
patepame sviestu) ir užpildome jas permaišyta tešla (patogiausia tešlą
permaišyti piltuvėlyje su snapeliu, ar arbatinuke).
Pašauname į
orkaitę, įkaitintą iki 230 laipsnių. Kepame 10-15 minučių, tada sumažiname
temperatūrą iki 180 laipsnių ir dar kepame 45 minutes, kol viršus paruduoja.
Nieko tokio, kad
kepdamos, kunkuliuodamos kanelės šiek tik išlipa iš formelių, išėmus iš
orkaitės, jos sugrįžta į savo vietas. Jei labai norite šito išvengti, tešlą
pilkite ne iki pat viršaus.
Iškepusias kaneles
atšaldome šaldytuve.
Šaltinis: G-blogas
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą