2012 m. gruodžio 26 d., trečiadienis
Šokoladainis
Reikės:
300 g juodo šokolado
250 g sviesto
5 kiaušinių
500 g cukraus
3 šaukštų tamsios kakavos
180 g miltų
Druskos žiupsnio
Poros saujų įvairių riešutų
100 g pieniško šokolado su riešutais
Gamyba:
1. Sviestą su šokoladu dedame į dubenį ir ištirpiname ant garų, t. y. verdančiame puode, kad garai kaitintų dubenį.
2. Į kitą puodą sudedame kiaušinius, cukrų ir 2 min. paplakame. (Iki baltų putų plakti nereikia, tik truputį, kad lengvos putų garbanėlės užsimestų).
3. Kakavą sumaišome su miltais. Galima miltus persijoti (jei už nugaros nestovi tinginys).
4. Sukapojame, stambiai supjaustome riešutus.
5. Truputį atvėsusią šokolado ir sviesto masę pilame į kiaušinių ir cukraus masę, sumaišome.
6. Sudedame miltus, sumaišome. Supilame smulkintus riešutus.
7. Išmaišytą masę pilame į kepimo indą/skardą, išklotą kepimo popieriumi.
8. Kas keli cm įspaudžiame po pieniško šokolado plytelę taip, kad kiekvienas pyrago gabaliukas turėtų savo šokolado gabaliuką viduje.
9. Kepame 180˚C orkaitėje ne ilgiau 30 min. Kai atvėsta galima pjaustyti.
Recepto šaltinis: Beatos virtuvė
Užsisakykite:
Rašyti komentarus (Atom)
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą