2013 m. sausio 10 d., ketvirtadienis

Mėsos tefteliai padaže

Paprastas ir skanus receptukas pietums. :)

Tefteliams:

1 kg faršo

100 g ryžių (nevirtų svoris)

1 svogūnas

1 morka

1 šaukštas majonezo

mėsos prieskonių

druskos, pipirų

Padažui:

0.5 stiklinės vandens
4 v.š. pomidorų padažo

2 v.š. grietinės

2 v.š. majonezo

1 v.š. miltų

druska
  1. Ryžius išvirti (nees dar troškinsis orkaitėje).
  2.  Smulkiai supjaustytus svogūnus pakepinti.
  3. Morką sutarkuoti smulkia tarka ir apkepinti kartu su svogūnais.
  4.  Faršą sumaišyti su ryžiais, morkom, svogūnais, majonezu, įberti druskos, prieskonių.
  5. Suformuoti nedidelius kukulius ir dėti juos į kepimo formą.
  6. Sumaišyti padažo ingridientus ir užpilti kukulius.
  7. Uždengti viską folija ir kepti orkaitėje 200° apie 50 min.
  8. Kepimo pabaigoje foliją nuimti ir dar apie 5-10 min. pakepti, kad gražiai apskrustų.
P.S. Jei padažas neapsemia teftelių, kepdami karts nuo karto apipilkite jų viršų padažu.
Skanaus!

 
 Recepto šaltinis: AJ-receptai

2 komentarai: