2013 m. sausio 12 d., šeštadienis

Varškės ir aguonų pyragas

Nuostabus pyragas, kitą kartą būtinai kepsiu dvigubą, nes jis tobulas!:))


20 cm kepimo formai reikės:

100 g minkšto sviesto

100 g cukraus

1 kiaušinio

2 kiaušinių trynių

100g miltų

0,5 a.š. kepimo miltelių

2 šaukštų pieno

3 šaukštų aguonų

Varškės sluoksniui reikės:

450 g pusriebės varškės (aš naudojau liesą)

50 g cukraus

1 kiaušinio

2 kiaušinių baltymų

1 citrinos žievelės

2 šaukštų citrinos sulčių


  1. Į dubenį sudėkite minkštą sviestą, cukrų ir plakite, kol sviestas pabals, taps minkštas ir purus. Tada įdėkite trynius ir toliau plakite. Kiek paplakę, įmuškite visą kiaušinį ir išmaišykite, kol kiaušinis dings sviesto masėje.
  2. Miltus sumaišykite su kepimo milteliais ir suberkite į sviesto masę. Dabar jau išmaišykite šaukštu. Tešla bus gana tiršta, todėl supilkite pieną – praskieskite ją. Suberkite aguonas.
  3. Tešlą pilkite į kepimo formą ir kepkite iki 190°C įkaitintoje orkaitėje apie 25 minutes. Kol biskvitas keps, pasiruoškite varškę.
  4. Varškę labai gerai ištrinkite su kiaušiniu ir cukrumi, geriausia tai padaryti „blenderiu“. Varškė turi pavirsti į tepią masę.
  5. Į varškę supilkite citrinos sultis ir įtarkuokite citrinos žievelę.
  6. Kai biskvitas bus beveik iškepęs, pradėkite plakti baltymus. Juos išplakite iki vidutinio standumo putų, žiūrėkite, kad nebūtų pernelyg standžios. Atsargiai, per kelis kartus įmaišykite baltymus į varškės masę, bet taip, kad masė padidėtų ir išsipūstų nuo oro, kurio atsirado baltymų masėje, kai juos plakėte. Labai energingai nemaišykite, nes baltymai subliukš.
  7. Dabar ištraukite jau pakilusį gelsvą biskvitą ir ant viršaus užpilkite varškės sluoksnį.
  8. Orkaitės kaitrą sumažinkite iki 160°C ir toliau kepkite apie 40 minučių, kol varškė sutvirtės ir gražiai paruduos.





































Recepto šaltinis: Beatos kepinių knyga

2 komentarai: