Tirpstantis burnoje pyragas... :)))
Pagrindui reikės:
200 g miltų
150 g cukraus
45 g kakavos
1 a.š. vanilinio
cukraus140 g grietinės
170 g sviesto
Varškės įdarui reikės:
400 g varškės
2 vnt kiaušinių1 indelio sutirštinto pieno
1 citrinos sulčių
Gaminimas:
1.Miltus sumaišyti su
cukrumi, vaniliniu cukrumi ir kakava, ant šių produktų sutarkuoti sviestą ir
viską trinti kol tešla taps biri. Į tešlą sudėti grietinę ir minkyti kol tešla
pasidarys vientisa. Tuomet ją padalinti į dvi lygas dalis - vieną dalį padėti į
šaldytuvą, kitą tolygiai iškloti skardoje ir kepti orkaitėje apie 15 min 180
laipsnių temperatūroje.Iškepus atvėsinti.
2. Varškę sutrinti su
kiaušiniais, įmaišyti į ją sutirštintą pieną.
3. Varškės įdarą
supilti ant iškepusio kakavinio pagrindo ir kepti 6-8 min 180 laipsnių
temperatūroje. Tada ant viršaus sutrupinti likusią tešlą dar kepti 25-30 min.
Recepto šaltinis:
internete, kepinių konkurse, tik jau nepamenu kur tiksliai.:))
Tavo tinklaraštis buvo pažymėtas:)
AtsakytiPanaikintihttp://kiaunesreikaliukai.blogspot.com/2013/02/sekmadienio-rankdarbiai-veltinio-karunos.html