20 cm kepimo formai reikės:
100 g minkšto sviesto
100 g cukraus
1 kiaušinio
2 kiaušinių trynių
100g miltų
0,5 a.š. kepimo miltelių
2 šaukštų pieno
3 šaukštų aguonų
Kremui:
190 g maskarponės
200 ml grietinėlės (35 % rieb.)
Želatina (naudojau skirtą tortams „Tortenguss“ 36
g)
50 g cukraus pudros
Šlakelio citrinos ir citrinos žievelės
Viršui:
Vyšnių želės pakelis
200 g šaldytų
vyšnių
Gaminame biskvitą:
- Į dubenį sudėkite minkštą sviestą,
cukrų ir plakite, kol sviestas pabals, taps minkštas ir purus.
- Tada įdėkite trynius ir toliau
plakite. Kiek paplakę, įmuškite visą kiaušinį ir išmaišykite, kol
kiaušinis dings sviesto masėje.
- Miltus sumaišykite su kepimo
milteliais ir suberkite į sviesto masę. Dabar jau išmaišykite šaukštu.
Tešla bus gana tiršta, todėl supilkite pieną – praskieskite ją. Suberkite
aguonas.
- Tešlą pilkite į kepimo formą ir kepkite iki 190°C įkaitintoje orkaitėje apie 25 minutes.
Gaminame kremą:
- Grietinėlę išplakite su šlakeliu
citrinos sulčių ir citrinos žievele, po truputį sudėkite cukraus pudrą.
- Maskarponę sudėkite į grietinėlę.
- Supilkite želatiną.
- Kremą užtepkite ant pagrindo ir
laikykite šaldytuve, kol sustings.
Vyšnias dėkite ant pagrindo padengto kremu ir užpilkite atvėsusią vyšnių želė.
Skanaus!!!
Recepto šaltinis: biskvitas - „Beatos kepinių knyga“, visa kita- aš.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą