2013 m. spalio 28 d., pirmadienis

Rusiška pynė

Mano puodelis atitinka 300 ml
Tešlai reikės:
4 puodelių miltų (pasverti arba parasyt savo puodelio ml)
2 a.š. maltų linų sėmenų
2 ¼ a.š. sausų mielių
2 ½ a.š. cukraus
1 a.š. druskos
¼ puodelio aliejaus
1 a.š. acto
1 ¼ puodelio šilto vandens

Įdarui:
75 g minkšto sviesto
½ puodelio cukraus
2 a.š. cinamono

Perlinio cukraus apibarstymui (nebūtina)
1.      Pasiruoškite 26 cm skersmens kepimo formą. Formą padenkite kepimo popieriumi ir šonus gerai ištepkite sviestu.
2.      Mieles užpilkite šiltu vandeniu, įberkite cukraus ir palikite suputoti. Toliau dėkite visu likusius ingridientus ir suminkykite į vientisą masę.
3.      Palikite tešlą kilti apie 30 min – 1 h.
4.      Tešlą plonai iškočiokite, padarykite stačiakampio formos.
5.      Tešlą ištepkite sviestu, tada apibarstykite cinamonu, sumaišytu su cukrumi.
6.      Susukite į volelį ir tada perpjaukite per pus, kaip parodyta vaizdo įraše čia.

7.      Pynę įdėkite į kepimo formą ir pakildinkite dar 20-40 min.
8.      Kepkite iki 200°C įkaitintoje orkaitėje, pirmas 10 minučių, po to sumažinkite temperatūrą iki 180°C ir kepkite dar 30-40 min.


Skanaus! 

Recepto šaltinis: My Diverse Kitchen

2 komentarai:

  1. Labas! Turiu didelį patarimą, užtikau tinklaraštį netyčia, bet pasigedau kokios nors įžangos, apibūdinimo prie patiekalų, kurie paskatintų gaminti. Koks skonis, ką pagerinti, su kuo tiktų ir pan. Be to priešistorę visada smagu paskaityti :)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Ačiū už patarimą:)) Mano blog'e skonį apibūdina nuotraukos, nes pati nusprendžiu gaminti vieną ar kitą patiekalą pagal nuotrauką, tad manu jos ir suteikia to iškalbungumo:) Nes pati nemėgstu rašyti ir skaityti įžangų:)

      Panaikinti