Mano favoritai, švelnaus skonio, traškūs, tačiau ir ne per kieti, ne guminiai.. :)) Pradžiai pusę normos kepiau tai gavosi 3 skardos, bet tikrai kepsiu dar! :))
Iš šios meduolių tešlos labai tinka kepti ne tik
meduolius, bet ir kalėdinius namelius, eglutes.
500 g miltų
100 g margarino
200 g medaus
200 g cukraus
2 kiaušiniai
1-2 a.š.kepimo
miltelių
1-2 a.š.
prieskonių mišinio (gvazdikėliai, kardamonas, cinamonas, muškato riešutas,
viskas sumalta)
Išeiga: apie 5
skardos meduolių.
Medų, cukrų ir margariną šildome kartu, kol viskas
suskystėja ir išsimaišo. Tada atvėsinam, įmušam kiaušinius, išmaišom, tada
dedam persijotus miltus su kepimo milteliais ir prieskoniais. Išmaišome. Tešlą
statome bent 2 valandoms į šaldytuvą, bet galima ir per naktį, tada ji labai
gerai sustingsta, išbrinksta, ir būna malonu dirbti.
Tada tešlą po nedidelį gabalėlį kočiojame ant
miltais pabarstytos lentos apie 3-4 mm storio.
špjaustom norimų formų meduolius ir kepame 200 C
temperatūros orkaitėje apie 10 min.
Iškeptus meduolius sudedame į sandarų indą ir
paliekame, kol ataušta.
Šaltinis: Visko po trupinėlį
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą