Nors recepte rašoma, kad išeina 18 keksiukų, man gavosi 12 standartinio dydžio keksiukų.
Reikės:
2 kiaušiniai
0,5 st. pieno
150 g miltų
2 a.š. kepimo
miltelių
~180 g
tarkuoto fermentinio sūrio (dėjau kietąjį)
1 šaukštas aliejaus
druskos,
juodųjų pipirų, žolelių pagal skonį
1 didelis
svogūnas
truputis aliejaus
svogūno kepimui
120 - 150
g pjaustyto kumpelio ar dešros
sauja grybų
(naudojau pievagrybius)
1. Svogūną
smulkiai sukapojame, pakepiname įkaitintame aliejuje, suberiame mažais
gabalėliais pjaustytą kumpelį ar dešrą, grybus, truputį patroškiname ir
paliekame atvėsti.
2.
Išplakame kiaušinius su pienu,
įpilame šaukštą aliejaus, beriame miltus, kepimo miltelius, tarkuotą sūrį,
prieskonius. Gerai išmaišome.
3.
Į tešlą sudedame atvėsintą
kumpelio, svogūno, grybų masę, permaišome.
4.
Keksiukų formeles ištepame
riebalais, pabarstome miltais ir sukrečiame masę (šito daryti nebūtina, jei į
tešlą įdėsite šaukštą aliejaus).
5. Kepame
180*C įkaitintoje orkaitėje apie 30 minučių.
Recepto šaltinis: Visko po trupinėlį
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą