Torčiukas vienas iš gaivesnių, priklauso nuo to kiek cukraus dėsote į citrininį kremą, jei norite rūgštesnio galite dėti mažiau.. :)) Tačiau šis tikrai bus kepamas!:))
24 cm skersmens tortui reikės (gaunasi ~2,2 kg):
Biskvitui:
6
kiaušiniai
200
ml cukraus
2
šaukštai vandens
arbatinis
šaukštelis kepimo miltelių
200
g miltų
Maskarponės kremui:
400
ml grietinėlės (~36 % riebumo)
500
g maskarponės
6
v. š. cukraus pudros
1
1/2 v. š. (20 g) želatinos
Citrininiam kremui (lemon curd):
3
kiaušiniai
2
didelės citrinos
120
g sviesto
~ 250 g cukraus
žiupsnelis
druskos
Sulaistymui
juoda arbata su citrinos sultimis
Biskvitas.
1.
Išplakti standžiai baltymus, po
truputį supilti cukrų. Kai baltymai bus tinkamai išplakti, dėti po viena trynį,
po kiekvieno vis paplakant.
2. Miltus
persijoti su kepimo milteliais. Supilti į kiaušinių masę, vandenį taip pat ir
palengva mediniu šaukštu viską permaišyti.
3.
Orkaitę įkaitinti 180 C.Į 26 cm.
kepimo skardą tiesti tik ant dugno kepimo popierių ( kraštų negalima nei
sutepti riebalais, nei palikti kepimo popieriaus) ir supilti tešlą. Kepti 30
min. Orkaitės durelių kepimo metu neatidarinėti.
Maskarponės
kremas:
1. Želatiną užpilkite šaltu
vandeniu, kad išbrinktų. 20 g želatinos užpilkite 60 ml vandens.
2. Išplakite grietinėlę. Kai ji
ims standėti, supilkite cukraus pudrą ir baikite plakti iki standumo.
Maskarponę lengvai išplakite šluotele, sudėkite į grietinėlę ir elektriniu
plaktuvu, mažiausiu greičiu išmaišykite iki vientisos masės.
3. Želatiną ištirpdykite garų
vonelėje, svarbu jos neužvirti. Lėtai plakant, nedidele srovėle supilkite
želatiną į kremą.
Citrininis
kremas:
1. Smulkiai nutarkuoti citrinų žieveles,
išspausti sultis. Į vieną dubenį sudėti lengvai išplaktus kiaušinius, cukrų,
išspaustas sultis, žieveles, druską ir viską lengvai išplakti.
2. Užkaisti puode vandens, ant jo uždėti
dubenėlį su sviestu ir kaitinti kol ištirps (garų vonelėje). Tuomet supilti į
sviestą išmaišytą citrinų ir kiaušinių masę ir plakimo mentele maišyti kol masė
sutirštės. Masė turi tapti tokio tirštumo kaip grietinės.Kaitinti apie 12 – 15 minučių.
3. Nuimti dubenėlį nuo puodo ir masę supilti į
stiklainėlį. Palaukti kol atvės, tuomet kremas sutirštėja.
4. Laikyti šaldytuve.
Surinkimas:
1. Biskvitą horizontaliai
perpjaukite į 3 dalis. Dėkite pirmą lakštą į torto formą, sulaistykite arbata
su citrinos sultimis, užtepkite pusę turimo citrinio kremo, dėkite maskarponės
kremo ir paskirstykite tolygiai po pagrindą. Tuomet dėkite kitą biskvito
lakštą, sulaistykite, užtepkite likusį citrininį kremą, maskarponės kremo ir
dėkite paskutinį biskvito lakštą. Palikite šiek tiek kremo puošybai.
2. Dėkite tortą į šaldytuvą
kelioms valandoms sustingti. Sustingusį išimkite iš formos, aptepkite likusiu
kremu ir puoškite pagal savo norus.
Šaltinis: Skanios dienos ir Skanus gyvenimas
Šaltinis: Skanios dienos ir Skanus gyvenimas
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą