Superiniai kibinai, na gal ir ne tie tikrieji, juk čia mielės dedasi ir sviesto visai mažai tik 100 g, bet skoniu, tai skaniausi kokius esu valgiusi, gaunasi trapi, bet ne kieta tešla ir įdaras ne sausas.. :)) Dariau pirmą kartą, todėl nesigavo gražiai jų suformuoti, bet skoniui nepakenkė. :)) Kaip lipdyti labai gražiai parodyta šiame video.
~27 kibinams reikės:
Tešlai:
0,5 kg. miltų
0,5 mažo pakelio
sausų mielių (5 g)
250 ml.
grietinės
3 kiaušinių
trynių
0,25 stiklinės
kefyro
100 g kambario
temperatūros sviesto
druska
Įdarui:
~ 800 g. mėsos
(šį kartą ruošiau su kalakutiena, esu bandžiusi su vištiena, kiauliena - taip
pat būdavo skanu, bet su kalakutiena tiesiog nuostabu)
1 svogūnų galvos
truputį sviesto
(apie 100 g)
druska
pipirai
Įdaras.
Pirmiausia pasiruošiu įdarą. Mėsa sumalama (arba iš
karto perkamas faršas).
Smulkiai supjaustomas svogūnas, dedamas į mėsa, taip
pat truputį druskos, pipirų ir įdaras paruoštas. (Sviesto prireiks vėliau).
Tešla.
1.
Sviestą išsukite
su kiaušinių tryniais.
2.
Po to sudėkite
grietinę, paplakite. Supilkite kefyrą ir išplaikite iki vientisos masės.
3.
Miltus, mieles
ir druską sumaišykite.
4.
Po tuputį
berkite miltus į šlapią masę, maišykite, vėliau pradėkite minkyti, tačiau miltų
nepadauginkite, tešla turi nelipti prie rankų, bet neturi būti ir per kieta.
Kibinų
formavimas.
Tešlą plonai iškočiokite, apvalaus daikto pagalba (naudojau
12 cm skersmens puodelį), išspauskite apskritimus. Dėkite mėsos ir mažą
gabalėlį sviesto. Formuokite kibinus ir aptepkite juos plaktais kiaušinio
baltymais. Kepkite iki 200°C įkaitintoje orkaitėje apie 30-40 minučių.
Recepto šaltinis: Tavovaikas.lt
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą