1kg braškių
0,5kg bananų
250g cukraus
(arba pagal skonį)
1. Nuplautas braškes supjaustykite į 2-4dalis,
dėkite į puodą, užpilkite cukrumi, išmaišykite ir kaitinkite ant mažos ugnies
vis pamaišydami, kol braškės gerokai suvirs (apie 15-20min.).
2. Bananus supjaustykite plonais griežinėliais ir
užpilkite citrinų sultis, išmaišykite. Sudėkite į puodą su braškėmis ir vis
pamaišydami virkite dar apie 15-20min. arba tol, kol džemas sutirštės. Karštą
džemą sudėkite į švarius stiklainiukus ir užsukite, leiskite atvėsti.
p.s. virimo laikas priklausys nuo to, kokio sultingumo
bus jūsų braškės.Virimo pabaigoje bulvių grūstuve sutryniau džemą ir dar
paviriau. Džemas tapo dar tirštesnis ir malonios tekstūros.
Skanaus ;)
Šaltinis: Oditėlės blogas
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą