Gaivus, purus, lengvas - mano skoniui tobulas torčiukas! :)
24 cm skersmens kepimo formai reikės (gaunasi ~2,8 kg tortas):
Biskvitui:
230 g cukraus
1 arb.š. vanilinio
cukraus
65 g aliejaus
230 g miltų
20 g kepimo
miltelių
5 kiaušiniai
1. Kiaušinius
išplakti su cukrumi ir vanile, kol masė tris kartus padidės ir pabals (apie 5
minutes).
2. Toliau
plakant, silpna srovele supilti aliejų, minutę paplakti.
3. Sudėti
miltus, sumaišytus su kepimo milteliais, ir lengvai išmaišyti nuo dugno link
viršaus, kol masė taps gražiai vientisa.
4. Gautą
masę supilti į 23 cm. skersmens (aš naudojau 20 cm) apvalų riebalais išteptą
kepimo indą ir kepti iki 190°C temperatūros įkaitintoje orkaitėje apie 35
minutes. Atvėsinti ir perpjauti į tris dalis – turėsime tris torto biskvitus.
Kremui:
500 gr.
maskarponės sūrio
400 gr.
grietinėlės 36 %
200 gr.
jogurto be priedų
0,5 a. š.
vanilinio cukraus
100 g.
cukraus pudros
1 citrinos
sultys
30 gr.
želatinos
Želatiną užpilame 100 ml. šalto vandens ir palaikome, kol išbrinks. Išplakame
sumaišytus jogurtą, citrinos sultis, cukraus pudrą, vaniliną ir maskarponę. Ant
silpnos ugnies ištirpiname želatiną, ir atvėsusią supilame į
jogurto/maskarponės masę. Viska išplakame. Pastatome į šaldytuvą, kad pradėtų
stingti (iki drebučių konsistencijos). Masė stingsta labai greitai, svarbu
neperlaikyti! Iki standumo išplakame grietinėlę ir įmaišome ją į pradedančią
stingti jogurtinę masę.
Į lėkštę, kurioje patieksime tortą, dedame biskvitą.
Apjuosiame jį torto formos žiedu. Imame biskvito lakštą, apšlakstome juodąja arbata su citrina ir dedame griežinėliais pjaustytas braškes, taip darome su visais biskvito lakštais.
Šaltiniai: Saulėta virtuvė ir Jurgittos receptai
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą